ANKARA HACETTEPE İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI
Ankara Hacettepe iç mimarlık ve çevre tasarımı hizmeti veren firmalar, ortamın iklimine göre balkon ve bahçelerinizi geliştirebileceğinizi ifade ediyor. En küçük balkonların bile meyve sebze yetiştirebileceğiniz alanlara dönüştürülmesine olanak sağlayan birer sera alanına dönüştürülmesi mümkündür. Saksıda kolayca yetiştirebileceğiniz sebzeler ve meyveler hem estetik bir görünümün oluşmasına yardımcı olur hem de bahçe işleri ile uğraştığınız için gün boyunca pozitif kalmanıza yardımcı olur. Domates ve biber gibi yenilebilir bitkileri kolayca balkonunuzda yetiştirebilir veya balkonlarınızın cam kenarında, evin içinde büyütebilirsiniz. Herhangi bir hormon veya ilaçlama olmadan büyüteceğiniz sebzeler, tadına doyum olmayan lezzetlere sahip olur. Yaz kış demeden dört mevsim boyunca ekebileceğiniz meyve ve sebzeler, evlerinizde benzersiz bir hava oluşturmanıza yardımcı olur. Bu sebzelerin başında marul gelir. Kolay bir şekilde yetiştirebileceğiniz marullar farklı ortamlara hızlı bir şekilde uyum sağlar. Humus zengini olan topraklar ile zenginleştirdiğinizde optimum verim alacağınız marul tohumunu yapı marketlerden veya direkt olarak bitki tohumu satışı yapan mağazalara kadar birçok yerden temin edebilirsiniz. Tek bir saksıda bir daha fazla marulu yetiştirebileceğiniz gibi küçük saksılarda farklı bitkileri yetiştirmemiz mümkündür. Hem evinizin içinde hem de kapalı balkonlarda rahatlıkla yetiştirebileceğiniz bu bitki, şubattan nisan ayına kadar oldukça verimli çıktılar verir.
Ankara Hacettepe İç Dekorasyon ve Çevre Dizaynı
Ankara Hacettepe iç dekorasyon ve çevre dizaynı hizmeti sunan firmalardan destek alarak hangi sezonda hangi meyve ve sebzenin yetiştirilebileceğini öğrenebilirsiniz. Üstelik bu bitkilerin ortamın ambiyansına katacağı zenginliği de çeşitlendirebilirsiniz. Evde yetiştirilen sebze ve meyveler konusunda ön bilgiye sahip olmak isteyenlerse önerilerimizi okumaya devam edebilirler. Evinizde maruldan başka bir bitki yetiştirmek istiyorsanız maydanozu tercih edebilirsiniz. Farklı ortamlara hızlı bir şekilde uyum sağlayan maydanoz, yemeklerin üzerine, salatalara ve hatta ayranın içine bile uyum sağlar. Marul ve kıyaslandığında daha uzun sürede filizlenen maydanozlarda ocaktan eylüle kadar ekim yapılabilir. Evinde kendi yetiştirdiği ürünlerin lezzetine varmak isteyenler aynı zamanda saksıların estetik görünümleri ile balkon ve bahçelerini idealize edebilir. Teras, balkon ve bahçelerde kendi başınıza yetiştirebileceğiniz bir diğer besin ise havuçtur. Ocaktan kasım ayına kadar ekimini yapabileceğiniz bu besin için torf bakımından zengin olan toprakları tercih etmelisiniz. Güneş gören alanlarda yetiştireceğiniz havuçlar, haftada bir iki kez sulanmak isterler. Salatalara ve yemeklere çok yakışan havuçlar direkt olarak besin olarak da tüketilir. Havuçların yanı sıra taze soğan da evinde canlı sebze ve meyve yetiştirmek isteyenlerin gözdeleri arasındadır. Toprağın içinde arpacık soğan yerleştirdikten sonra torf bakımından zengin olan topraklar sayesinde soğanınızı filizlendirebilirsiniz. Kış aylarının vazgeçilmezi olan ıspanak da afiyetle kendi mahsulünü yemek isteyenlerin oluşturabileceği bitkiler arasındadır. Saksı içinde kolaylıkla yetiştirebileceğimiz ıspanakların doğru bir şekilde filizlenebilmesi için sulamayı aksatmadan bitki bakımını tamamlamalısınız. Güneş almayan alanlarda de yetiştirilebilen ıspanaklar, bahçe ve balkonlarda başrolündeki yerini alacaktır.
Ankara Hacettepe İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı için Bitkiler
Ankara Hacettepe iç mimarlık ve çevre tasarımı için bitkiler arasında seçim yapmak zorunda değilsiniz. Balkonunuzda, terasınızda ve bahçenizde birden fazla bitki yetiştirerek açık alanlarınızı güzelleştirebilirsiniz. Bu güzellikler arasında biberiye de bulunur. Yemeklere benzersiz bir lezzet katan biberiye, hem görsel açıdan hem de işlevsel açıdan oldukça avantajlı bir başka bitkidir. Ekstra bir bakım gerektirmeden filizlenen biberiyeyi dört mevsim boyunca ekebilirsiniz. Özellikle güneş gören yerlerde çok daha hızlı bir şekilde büyüyen biberiyeyi güneş görmeyen alanlarda da değerlendirebilirsiniz. Saksı içinde yetiştirebileceğiniz bir başka bitki ise zencefildir. Kök zencefilde parçaları ayırdıktan sonra su içinde bekletmeniz gereklidir. Ayrılan parçalar kendisini tamamladıktan sonra toprağa ekerek filizlenmesini sağlayabilirsiniz. Evinizdeki tek bir domatesin içinden birden çok domates elde etmek için de saksıda domates yetiştirme işlemini tercih edebilirsiniz. Saksının yüzde yetmişini ekime uygun toprak ile doldurduktan sonra tek bir domatesi yuvarlak parçalar halinde bölmeli, sonra çekirdekli bölümü ile birlikte toprağa yerleştirmeli, ardından kalan %30’luk toprağı domatesin üzerine ekmelisiniz. Düzenli sulama ve yeteri kadar güneş gördükten sonra filizlenen domateslerinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Hem görsel açıdan estetik olan hem de birçok besin ihtiyacınızı karşılamanızı olanak sağlayan saksıdaki bitkiler, peyzaj tasarımının işlevsel olarak dönüştürülmesine olanak sağlar.