2023 İç Mekân Dekorasyon Trendleri

  • Anasayfa
  • /
  • 2023 İç Mekân Dekorasyon Trendleri
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
2023 İç Mekân Dekorasyon Trendleri

2023 iç mekân dekorasyon trendleri son dönemlerde özellikle iç mekân dekore etmek isteyen kişiler tarafından merak edilen önemli bir konudur.

2023 iç mekân dekorasyon trendleri son dönemlerde özellikle iç mekân dekore etmek isteyen kişiler tarafından merak edilen önemli bir konudur. 
 
Son birkaç yıldır yaşanan pandemi sürecinin sonlanması ve 2023 yılına girilmesiyle beraber, hayatımızdaki pek çok unsur normale dönmeye başladı. Bu da ailemiz, arkadaşlarımız ve sosyal çevremizle normal şartlar altında tekrar bir araya gelmemize ön ayak oldu.
 
Konfor ve istikrar olguları, 2022’deki dekorasyon seçimlerimizi büyük oranda etkiledi ancak son birkaç yılda yaşanan bu kapanma, çoğumuza kim olduğumuzu ve nasıl bir ortamda yaşamak isteyeceğimizi düşünmemiz için uygun ortamı hazırladı. 
 
2023 yılında hangi tarzların ve renklerin ağırlıklı olarak kullanılacağına dair bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz:

Yeşil ve Tonları

2023’de yılın rengi için yapılan anketler sonucunda, yeşil tonları büyük oranda öne çıkıyor. Büyük boya firmaları, 2023’nin rengi olarak yeşil rengini belirledi. Uzmanlar, 2023 yılında yeşil rengin bu kadar popüler olmasını; iç mekân tasarımında doğadan izlerin olmasının, insan psikolojisindeki rahatlatıcı etkisinden kaynaklandığını belirtti. 
 
Pandemi; bizi evlerimize, iş yerlerimize ve kapalı alanlara daha çok yönelttiğinden, iç mekân dekorasyonunda doğadan izlere daha çok yer verilmeye başlandı. Bu da doğanın renklerinin iç mekân dekorasyonlarında ön plana çıkmasına neden oldu.

Hareketli Motifler- Çizgiler

Mobilya tercihinde geçtiğimiz yıllarda popülerleşen köşeli ve geometrik şekillerin, 2023 yılıyla beraber yerini daha yumuşak ve dalgalı motiflere bıraktığı görülüyor. Pinterest’in 2023 trend tahmin raporuna göre eğri motifler ve kavisli duvarlar, oturma odası kanepelerinde oldukça sık kullanılmaya başlandı. 
 
Keskin motiflere kıyasen yuvarlak ve eğri formlar, kişiye kendini daha sakin ve dingin hissettirmektedir. Bu sebeple iş yerleri gibi toplu yaşama uygun ve stresli alanların iç mekân dekorasyonunda bu tarz mobilyaların kullanılma sıklığında oldukça büyük bir artış yaşandığı görülüyor. 
 
Stresli pandemi sürecinden yeni çıkan insanlar, yaşam alanlarında veya günün büyük kısmını geçirdikleri iç mekan dekorasyonlarında sakinlik ve huzurun hâkim olmasını tercih ediyor.

Sıcak Nötr Renkler

Açık beyazlar, çelik griler ve diğer nötr renkler; temiz ve modern görünümlerinden dolayı uzun yıllardır iç mekân dekorasyonlarının favori renkleri arasında yer alır.
 
Ancak 2023 yılıyla beraber tercihlerin daha sıcak ve canlı renklere doğru kayacağı ev 2023 boyunca trendin bu yönde seyredeceği ön görülüyor.
 
Rahat ve davetkar bir hava yaratabilmek adına yeni yılla beraber nötr renklerin yanı sıra; kahverengi ve zengin toprak tonlarının döşemelerde ve duvarlarda daha sık uygulandığını görmek mümkün. 
 
Aynı zamanda iç mekân dekorasyonunda daha yumuşak ve sıcak bir hava yaratabilmek, huzurlu bir atmosfer oluşturabilmek için; pembe alt tonlu renkler, boz kahverengi ve ten rengi tonlarını birleştirmek, istediğiniz havayı yakalamanız adına size yardımcı olacaktır.

İç Mekân Dekorasyonunda Derinlik

2023 iç mekân dekorasyon trendleri arasında dokular oldukça ön plana çıkıyor. 2023 yılıyla beraber tüylü, kabarık ve rahat olan dokuların dekorasyonda oldukça büyük ölçüde yer tutacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra saçaklı ve eğlenceli dekoratif ürünlerin de iç mekân dekorasyonunda önemli ölçüde yer alacağı tahmin ediliyor. 
 
Katmanlar ve dokular her alanda popüler olduğu gibi iç mekân dekorasyonunda da oldukça büyük önem taşıyor. Duvarlarda bile kireçle yıkanmış ve sıva yüzeyini anımsatan boyaların tercih edilmesi, dokusal estetiğe ne kadar önem verildiğini gösteriyor. 
 
Mobilya ve aksesuar kullanımında rahat ve huzur verici bir hava yakalayabilmek için; doğal taş, ahşap, deri gibi detayların sıkça tercih edileceği ve bu durumun ilerleyen süreçlerde de devam edeceği ön görülüyor.

Eski-Yeni Sentezi

2023 yılı iç mekân dekorasyonu tercihlerinde bakıldığında, yeni mobilya ve aksesuar alımı yerine insanların eski ve vintage parçalara daha fazla yöneldiği görülüyor. 
 
Vintage parçaların daha sık kullanılması hem çevre dostu bir tutumu beraberinde getiriyor hem de hem de iç mekân dekorasyonunda eski ve yeniyi sentezlemenize yardımcı oluyor.  

Mobilya Tercihi

Sürdürülebilirlik algısı son dönemlerde oldukça sık karşımıza çıkıyor. Bu durum 2023 iç mekân dekorasyonunda kullanılarak mobilya ve aksesuar tercihini de etkiledi. İnsanlar artık dekorasyonları için mobilya ve aksesuar seçerken bu durumun çevresel etkilerini de göz önünde bulunduruyor ve buna uygun seçimler yapıyor. 
 
Yaşam alanlarımız, ilham verici olmalı ve ruhumuzu da aynı oranda beslemelidir. Bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Yapılacak tercihlerin modern ve trend olması kadar size hitap etmesi gerektiği de unutulmamalıdır. 
 
Tarzınıza uygun dekorasyon fikirleriyle hayallerinizdeki iç mekân dekorasyon fikirlerini hayata geçirmek için Move mimarlık irtibat numaraları üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 

23 51
Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması (çerez politikası) ve gizlilik sözleşmesi hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.