2021 Modern Şömine Modelleri

  • Anasayfa
  • /
  • 2021 Modern Şömine Modelleri
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
2021 Modern Şömine Modelleri

2021 Modern Şömine Modelleri

2021 modern şömine modelleri ve daha fazlasını sizler için derledik. Günümüzde apartman dairesine sahip olunması durumunda gerçek bir şömineye sahip olmak oldukça zor olmaktadır. Ancak 2021 modern şömine modelleri ile evin her alanında hem ekonomik hem de modern tarzda alternatif şöminelere sahip olmak mümkündür. Kullanım alanına ve materyaline göre birçok çeşit bulunmaktadır. Bu çeşitler ise şunlardan oluşur:

  • Cam siperli şömineler,
  • İskandinav şömine (Tavana asılı şömine),
  • Masaüstünde bulunan şömineler,
  • Lineer tasarımlı şömineler,
  • Metal tasarımlı şömineler.

Ev Şöminesi Kullanım Yerleri

Şömineler klasik anlayış çerçevesi içerisinde genellikle salonlarda kullanılan araçlar olmaktadır. Ancak modern mimarinin gelişmesi ve estetik görüntünün daha ön plana çıkması ile birlikte şömineler eskisi gibi odunlar yerine işlevsel olarak elektrik gibi sistemler ile çalışmaktadır. Hem özellikleri itibari ile hem de estetik yapısından dolayı da ev şöminesi kullanım yerleri oldukça farklılaşmaya başlamıştır.

Ev şömineleri günümüzde banyolarda sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun en temel sebebi ise hem görüntü hem de banyo da daha sıcak bir görüntünün olmasından kaynaklanmaktadır. Diğer bir kullanım alanı ise yatak odası olmaktadır. Bu şöminelerde hem ısıtma hem de hoş bir aksesuar olarak kullanımı sağlanmaktadır. Diğer kullanım yerleri ise; TV altı, mutfak içi ve kapalı teraslar olmaktadır.

Ev Şöminesi Kullanım Çeşitleri

Ev şömineleri modern mimarinin gelişmesi ile mutfak, banyo, yatak odası veya kapalı teras gibi evin birçok alanında kullanılmaktadır. Ev şöminesi kullanım çeşitleri ise iki farklı şekilde ayırmak mümkün olmaktadır. Bunlardan ilki odaları bölmek için kullanım olmaktadır.

Odaları bölmek için kullanılan şömine çeşitleri genellikle yemek ve oturma alanlarını birbirinden ayırmak için kullanılmaktadır. Ancak tamamen arasının kapanması yerine daha akış bir görüntünün sağlanmasına yardımcı olmaktadır. İkinci kullanım çeşidi ise odak noktası olarak tercih edilmesi olmaktadır.

Odak noktası olarak şömine çeşitleri genellikle duvar üzerinde, tavanda veya evin çeşitli alanlarında kullanılmaktadır. Ancak kullanılmış olduğu alan itibari ile mekânda en dikkat çeken yer olmaktadır. Böylelikle de dinamik bir etkinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Her tarz ve her çeşitte bulunmasından dolayı evin konseptine en çok uyacak olanı bulmak için ufak bir araştırma yapılması gerekmektedir.

 


23 51
Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması (çerez politikası) ve gizlilik sözleşmesi hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.